TuomasKoskiniemi maalaisjärki kunniaan

Mikael Jungnerin tupakkakiellon vauhditus hölmöä. E-savuke vaihtoehtona hyvä.

  • E-savuke
    E-savuke

Herra Mikael Jungner on jostain syystä päättänyt, että nyt loppu tupakointi ja päättänyt vauhdittaa tupakkatuotteiden täysmyynnin kieltoa. Voi minun puolesta tunkea tämän ajatuksen sinne minne aurinko ei paista. Eiköhän ensimmäisenä aleta miettimään miten siitä tupakasta päästään eroon ja saada porukka  lopettamaan. Olisiko sähkötupakka ja nikotiinia sisältävät nesteet hyvä laillistaa. On kai turha puhua vähittäismyynnin loppumisesta kun näinkin hyvä vierroitus keino on osittain kielletty. Ei sitä röökaamista voi lopettaa kuin seinään kieltämällä sen myynti.


Mikelle semmonen kysymys että: Mitäpä luulet lähetäänkö sitä tupakkia hakemaan muualta kö suomesta ja mihin ne verorahat sitte menee?  Miten kävi kieltolain aikaan, tuliko pimeitä markkinoita häh?

Sähkötupakka


Sähkötupakka on tullut vaihtoehdoksi  monenkin tupakoitsijan mieleen. Nyky suomessa sähkötupakan hommaaminenkin on suht helppoa, niitä on ilmestynyt kauppoihin ja niistä löytyy tietoa ihan kivasti.
Sähkotupakka ei tuota savua vaan pikemminkin höyryä. Jokainen varmaan on jollakin tasolla tietoinen tämän laitteen toiminnasta, eli ei siitä sen enempää. Normaali tupakkaan verratuna siinä on paljon hyviä puolia: se ei pala, henkäyksien välillä se ei tuota savua kuten tupakka, se on halpa ja siinä ei ole niitä satoja myrkkyjä mitä tupakassa on ynm ynm.


Itse kokeilin tuota härpäkettä vuonna 2011 ja olin helposti polttamatta noin 4 kuukautta ns."analogista tupakkaa" elimistö tykkäsi tästä koeajasta, ruuat maistui paremmalta, hampaat valkaistu ja muutenkin fressi olo. Ainut ongelma oli nikotiini nesteiden saatavuus, ne tahtovat jäädä tulliin tai niitten toimitus oli hidasta. Näin meni kiinnostus. Joskos se 2014 onnistuis.


Nikotiinineste eli e-nesteet.


E-neste on liuos, jota käytetään höyryn aikaansaamiseksi sähkötupakassa. Se sisältää propyleeniglykolia ja Glyserolia tai molempia yhdessä.


Suomessa ei saa myydä nikotiinia sisältävää e-nestettä. Tässä ei ole mitään järkeä.


Ajatellaan, että propyleeniglykolia ja Glyserolia ja jotain maustetta sekoitetaan keskenään ja sitä Myydään Suomessa ja se on ihan laillista. Mutta jos tähän soppaan lyyän nikotiinia, se taas on laitonta. Tätä perustellaan sillä, että tutkimusta haitoista ei ole. Eli ilmeisesti propyleeniglykolista ja Glyserolista tutkimus tuloksia on, mutta ei nikotiinista. Eihän siinä ole mitään järkeä, okei nikotiini on pahasta ja se on myrkkyä, mutta niin on tupakkakin, siinä on seuraavia aineita: Ammoniakki, Asetoni, Arseeni, Bentseeni, Bentsopyreeni, Butaani, Cadmium, DDT, Formaldehydi, Häkä, Metanoli, Nikkeli, Titaani, Tolueeni, Vetysyanidi ja 200 muuta. Näitä edellämainittuja aineita ei sähkötupakasta löydy.


Monet suomalaisetkin alankaupat ovat siirtyneen ulkomaille, jotta voivat myydä nikotiinipitoisia E-nesteitä suomalaisille. (mihinhän ne verorahat näistä menee)


E-nestettä saa tilata ETA-alueen sisällä omaan käyttöön noin 420mg ja 10ml pulloissa, ilman että tulli sekaantuu asiaan mitenkään. ETA-alueelta tilattu nikotiinia sisältävä e-neste on itsehoitolääke.


 Suora lainaus lähteestä: Suomessa kaikki nikotiinia sisältävät sähkötupakkatuotteen ovat edelleen lääkkeitä eikä näitä voida myydä ennen kuin niille on saatu (epätodennäköinen) myyntilupa.


Tilasin juurikin uuden e-savukkeen ja kuukauden nikotiini nesteet (4 eri makua) hinta oli 47 euroa (Postikuluineen ja veroineen) Suomenkielisestä verkkokaupasta. Siihen loppu minun polttamiset. Sytkärin voi taskusta poistaa ja tilalle tulee usb-laturi.

Lähteet:
http://www.e-savuke.com/

http://www.e-savuke.com/e-neste/nikotiinin-tilaus-ulkomailta/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Eiköhän tällä nestekiellolla pyritä vain turvaamaan tupakoitsijoiden tuomat verotulot valtiolle.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kaikkein hölmöintä on, että kun tilaa Britanniasta (ETA) niin Suomen valtiolle ei kelpaa edes veroeurot tästä.

http://www.gecigarette.co.uk/standard-e-liquid-20ml

Käyttäjän TuomasKoskiniemi kuva
Tuomas Koskiniemi

Sitä se minäki olen ihmetelly,mikä on KU EI verot kelpaa

Käyttäjän TuomasKoskiniemi kuva
Tuomas Koskiniemi

Vähenishän tuon kiellon kumoamisesta verotulot valtiolle, mutta vähenis varmaan tupakin aiheuttamat terveys kulutkin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Niikotiinikorvaushoito ei poista nikotiiniriippuvuutta pikemmin päinvastoin.

Käyttäjän TuomasKoskiniemi kuva
Tuomas Koskiniemi

No oma missioni on tupakanpolton lopetus, ja se onnistuu parhaiten sähkötupakalla sillä nesteen nikotiini tasoa voi itse säätää isommasta pienempään. Ja muiden myrkkyjen käyttö loppuu heti kun oikean tupakin poltto loppuu ja sähkötupakan käyttö alkaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minä lopetin tupakanpolton nimenomaan nikotiiniriippuvuden lopettamiseksi, kun lääkäri kertoi,että pahanlaatuiseksi äitynyt sairauteni arvellaan olevan yhteydessä nikotiiniriippuvuteen ja vaihtoehtona olisi ollut tukanlähtöä aiheuttava lääke. Hän kirjoitti tupanpolton lopettamista helpottavan lääkekuurin.

Käyttäjän TuomasKoskiniemi kuva
Tuomas Koskiniemi Vastaus kommenttiin #10

ok. olet varmaan syönyt joko Varenikliini tai Bupropioni kuurin molemmat vaikuttavat aivojen kemialiseen toimintaan ja niissä on useinmiten pahojakin sivuvaikutuksia. mullekin nuita suositeltiin mutta kun pikkusen niistä luin nii jäi kokeilematta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #12

Kaikissa aivojen toimintaan vaikuttavissa lääkkeissä voi olla pahoja sivuvaikutuksia. Tämä lääke oli alunperin kehitetty masennuksen hoitoon.
Kannatti kuitenkin kokeilla.
Psykoosien hoitoon kehitettyjen lääkkeiden sivuvaikutukset saattavat olla vielä paljon pahempia kuin ns. mielialalääkkeiden.

Käyttäjän pekki kuva
Veikko Pekki

Ei tässä nikotiinista eroon olla yritettykään, vaan tupakan syöpää ja hengityselinsairauksia aiheuttavista myrkyistä! Nyt kelpaa höyrytellä terveellisemmin ja nauttia! Onko Se väärin?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kuten kerroin, minun ihosairauteni parani nimenomaan päästyäni eroon nikotiinistä. Keukosairauden osalta oli jo liian myöhäistä.

Pekka Iiskonmaki

Demarit on ainoa puolue joka rupesi Suomessa tuomaan demokratiaa väkisin vuonna 1918. Parlamenttarismi on heille edelleen vieras keino vaikuttaa asioihin.

Tupakka ja alkoholi on jokaisen aikuisen oma asia.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

- "Mutta jos tähän soppaan lyyän nikotiinia, se taas on laitonta. Tätä perustellaan sillä, että tutkimusta haitoista ei ole."

Tuo on se kaikista raivostuttavin juttu. Tuntuu, että nykyään kielletään vain ihan kieltämisen ilosta ja koko periaate on käännetty nurin niskoin. Ennen kiellettiin asioita, jotka oli todistettu vaarallisiksi. Nykyään ilmeisesti pitää todistaa asiat vaarattomaksi, että niitä ei kiellettäisi.

Käyttäjän TuomasKoskiniemi kuva
Tuomas Koskiniemi

No nikotiini on oikeastaan lääkevalmiste, ett luulis siitä jotaki tutkimusta olevan. Wikipediasta löytyy

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Nikotiini on lääkevalmiste. Aivan kuten nikotiinipurkat, -laastarit ja inhalaattorit.

Ja Suomi taitaa olla ainoa ETA - maa, jossa ei saa myydä nikotiinipitoisia nesteitä. Sähkötupakkaa ja nikotiinittomia nesteitä kylläkin. Eiköhän taustalla ole tupakkateollisuus sillä aina vedotaan tutkimuksen puutteeseen. Miksi ei tutkita. Tai paremminkin tutkittu on mutta miksei niitä tuloksia julkaista?

Nikotiinipitoisia nesteitä saa tuoda muista ETA-maista omaa 3 kk tarvetta vastaavan määrän.

Kyse lienee valtion taholta verotuksesta. Nyt nekin vähät verot menevät muille maille perusttuihin suomalaisiin yrityksiin.

Olen itse kokeillut purkkaa, laastaria, inhalaattoria ja sähkötupakkaa.

Näistä sähkötupakka on osoittautunut ylivoimaiseksi tupakasta vierottamisessa. Nikotiinivieroitus vie pidemmän ajan mutta sähkötupakka on ainakin omien oireiden perusteilla paljon tupakkaa "terveellisempi".

Suurin ongelma on noiden nesteiden hankinta ulkomailta.

Tupakointi on ainakin minulla nikotiiniriippuvuuden lisäksi tapariippuvuutta. Ja siinnä e-savuke on ylivoimainen apu.

Käyttäjän TuomasKoskiniemi kuva
Tuomas Koskiniemi

En tiedä missä ajassa ne mehut nykyään toimittaa, mutta toivottavasti lävähtää postilaatikkoon pian, että voi aloittaa savuttoman elämän.
2011 toimitukset oli 1-3vk. Nyt aion pitää varastoa yllä että eivät mehut pääse loppumaan.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Suurin ongelmahan on sopivan maun löytyminen.

Toimitusajat riippuvat firmasta. Eräs Suomesta Latviaan muuttaneista yrityksistä toimittaa 3-5 vrk: ssa, eurooppalaiset yritykset 5-12 vrk: ssa ja USASTA noi 2 viikkoa tilauksesta. tässä on myös riski (USA), että joudut tullin kanssa tekemisiin.

Itse tilasin nesteitä Puolasta ja Latviasta perjantaina. Ainakin Latvian lähetys on jo toimitettu. Edellinen toimitus Puolasta kesti 5 vrk tilauksesta.

Myös sähkötupakalla vieroittautuminen edellyttää päättäväisyyttä. Kun löydät nesteen, jota voit "polttaa", perinteiset tupakat heti pois taskusta ja sinun on pärjättävä e-tupakilla. Se onnistuu kyllä muutamassa päivässä.

Sitten se nikotiinivieroitus on oma taiteen lajinsa. Oma neuvoni on, että "tupakanmakuiset" nesteet kanattaa jättää heti pois ja aloittaa ns. maustetuilla nesteillä. Niidenkin nikotiinipitoisuuden voi valita.

Käyttäjän TuomasKoskiniemi kuva
Tuomas Koskiniemi Vastaus kommenttiin #14

makuja näytti olevan aika laidasta laitaan ja jätinkin tupakanmakuiset nesteet pois laskuista suosiolla, edelliseltä kokemukselta tiedän että ne ei maistu tupakilta. normi röökin vetäminen loppuu varmasti heti kun piippu postilaatikkoon kolahtaa, koska se viimeksikkin kävi suht helposti. Itse tilasin 18mg tavaraa suoraan englanista.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #18

Tupakanmakuisia en ole koskaan harkinnutkaan. Ei kannata sitten vierouksia "outoja" makuja. Minusta esimerkiksi omena on hemmetin hyvää. :)

Kahvi on varmaan sellainen suomalaiseen makuun helposti istuva.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Niinpä, sillä jatketaan paitsi nikotiiniriippuvuutta tapariippuvuuskin.
Edellä kertomani oman kokemukseni perusteella luulen, että se tapariippuvuus
on pitkälti legenda. Nikotiiniriippuvuden katkaiseminen otti jonkin aikaa lujille, mutta en minä imeskelyä kaivannut ja tupakkataukotavasta pääsi yllättävän helpolla.

Käyttäjän TuomasKoskiniemi kuva
Tuomas Koskiniemi

jokainen lopettaja on voittaja, hyvä että löysit oman tapasi lopettaa. Tässä riipuvuus asiassa voitto on tärkein ja jokainen polttamaton tupakki vie lähemmäs voittoa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #17

Poikani on jauhannut nikotiinipurkkia vuositolkulla. Hänkin puhui sähkötupakasta.
Minulta rahaakin on säästynyt rutkasti.

Käyttäjän TuomasKoskiniemi kuva
Tuomas Koskiniemi Vastaus kommenttiin #19

sähkötupakka on halvempi kun purkka, kuuntele poikaas kuukauden nesteet maksaa suurin piirtein 20euroa. paljonkos purkka maksaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #24

En tiedä muuta kuin, että paljon.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #26

Nikotiinipurukumia joskus jauhaneena huomasin ainoastaan sen, että vatsa menee sekaisin, kun sitä nikotiinia menee niellyn kuolan ohella vatsaan. Toinen mikä rasitti oli se, että parin viikon jälkeen leuatkin oli aivan hellänä ja jumissa.

Käyttäjän pekki kuva
Veikko Pekki

Nikotiiniriippuvuus jäi eikä haittaa. Kivaa on höyrytellä terveellisemmin ja nauttia, kun pääsin tupakasta ja keuhko- ja sydänoireista! Toista vuotta menee jo.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Joitakin nikotiiniriippuvuuskin haittaa. Minulla oli jalkapohjat vereslihalla, eikä valohoito enää auttanut ollenkaan.

Käyttäjän TuomasKoskiniemi kuva
Tuomas Koskiniemi

sanotaan että harvemmalla se pelkkä nikotiini saa aikaan vastaavaa. mutta sinun kohdallasi täysi riipumattomuus varmaan parhaiten toimii.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #25

Ei kai sähkötupakkaakaan saa julkisissa tiloissa polttaa?
Nikotiinin haitoista taitaa olla aika vähän tutkimuksia. Nykyisin niitä olisi kaiketi helppo tutkia kun on runsaasti nikotiinikorvaustuotteiden käyttäjiä.
Olen erittäin kiitollinen lääkärilikalle joka oli hyvin perehtynyt alaansa tutkimuksiin.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #27

Kyllä sähkötupakkaa saa polttaa sisällä julkisissa tiloissaa jos haluaa. Siitähän ei tule savua eikä hajua.

Nikotiinin vaikutusta on tutkittu paljon, myös sähkötupakka vs perinteinen. Niiden mukaan sähkötupakassa on n. 1 % terveydelle haitallisia aineita verrattuna tavan tupakin n. 4000 aineeseen.

Nikotiinihan ei aiheuta syöpää, vaan savu, terva, häkä ja monet muut perinteisen tupakin n. 4000 aineesta.

Niistä tuloksista ei vaan saa tietoa. Kiitos verotuksen ja tupakkateollisuuden. Aika ihmeellistä sekin, että Suomi on ainoa ETA-maa, jossaa ei saa myydä nikotiinipitoisia nesteitä.

Jääpä veroja saamatta ja melkein kaikki suomalaiset alan yritykset ovat muuttaneet ulkomaille.

http://sahkotupakka.net/tietoa/

Mitäpä lääkärilikka kertoi tutkimustuloksista?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #28

Että ihotaudillani saattaa olla yhteyttää nikotiiniriippuvuuteen.

Käyttäjän TuomasKoskiniemi kuva
Tuomas Koskiniemi Vastaus kommenttiin #30
Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #31

Tautia on todettu vain tupakoitsijoilla, yhteys nimenomaan nikotiiniriippuvuuteen ei käsittäkseni ollut yhtä varmasti verifioitu. Mutta eihän lääkäri tietenkään vastaanottoajalla ehdi selostaa tutkimuksia kovin yksityiskohtaisesti, enkä ole omatoimisesti kaivellut tietoa. Minulle riitti, että pääsin riippuvudesta eroon ja tähän tautiin ei tarvittu järeämpiä lääkkeitä.
Jos kiinnosta etsi itse tutkimustiedot. En tiedä löytyisikö netistä jotain.

Käyttäjän TuomasKoskiniemi kuva
Tuomas Koskiniemi Vastaus kommenttiin #27

En osaa tuosta julkisissa paikoissa polttamisesta sanoa mitään. Mutta tuskin kukaan edes hoksaisi jos ravintelissa höyrytelisin. Vähä Sama KU saako julkisissa paikoissa keittää vettä. itse ainakin kun kotona aikanaan höyryttelin nii en havainnut hajuhaittoja eikä havainnu kukaan muukaan.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #29

Kannattaa kysyä ravintoloissa, että onko sähkötupakointi ok. Joissain paikoissa se on, mutta ei kaikissa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #35

Aivan näin.
Mitään laillista estettä sille ei ole mutta jotkut ravintolat ovat valinneet sellaisia periaatteita. Eikä siinnä ole mielestäni mitään väärää.

Itsekin käyn kotonakin sähkötupakilla ulkona, enkä polta missään sisällä.

Myös toiset ihmiset on otettava huomioon.

http://sahkotupakka.net/blog/

Toivottavasti tätä ei katsota mainokseksi sillä jokainen saa mielestäni vapaasti polttaa sähkötupakkaa tai perinteistä. Tai olla kokonaan polttamatta.

Käyttäjän TuomasKoskiniemi kuva
Tuomas Koskiniemi Vastaus kommenttiin #36

jep mitenhä nuo mehut ja tupakit kulkee lentokoneessa, ois tarkotus kesällä lähtiä kreikkaa.

Toimituksen poiminnat