TuomasKoskiniemi maalaisjärki kunniaan

Matkusta Finnmatkoilla mutta muista olet omillasi jos jotain sattuu.

  • Matkusta Finnmatkoilla mutta muista olet omillasi jos jotain sattuu.

Haluaisin tässä kertoa lomamme kulusta ja finnmatkojen toiminnasta lomamme aikana. Kohteemme oli Kreikan rhodos ja siellä ixia.

Yhdeksän vuotias poikani oli leikkauksessa 2 vikkoa ennen matkaa, jolloin häneltä poistettiin umpilisäke. Matkamme alkoi 28.8 ja tätä ennen olimme varmistaneet Lapin keskussairaalasta,  että leikkaus haava on varmasti parantunut.

Ilmeisesti Lapin keskussairaalassa jokin oli mennyt kuitenkin pieleen ja haava aukesi osittain kolmantena lomapäivänämme ja alkoi vuotamaan infektio nestettä. Tässä vaiheessa otin yhteyttä finnmatkojen numeroon, joka meille oli annettu. Finnmatkojen numerosta kerrottiin, että he lähettävät lääkärin käymään hotelilla. Paikalle saapuikin lääkäri Fotini Polemikue, joka kertoi haavan olevan huonosti kiinni mutta ei vuotanut enää(fotini määräsi antiobiotti kuurin varmuudeksi.) Samana iltana haava alkoi suihkun jälkeen vuotamaan jälleen ja näyttikin jo aika pahalta. Tässä vaiheessa soitin Fotinille ja hän käski meidän mennä sairaalaan. Jälleen soitin finnmatkojen numeroon ja pyysin opasta meille matkaan tulkiksi ja tueksi sairaalassa käymään. Finnmatkojen kanta oli se että yhtään opasta ei löydy sairaalaan matkaan.

Menimme sairaalaan, jossa meidät otettiin vastaan ensiavussa ja pyydettiin siirtymään lastenosastolle kirurgia odotelemaan. (Tässä kohtaa kerron että sairaala oli erittäin likainen ja henkilökunta puhui erittäin epäselvää englantia ja joka paikassa oli täysi kaaos.)

Emme siis tienneet mitä he meinaavat haavalle tehdä, näinpä odottelimme kaikessa kauhussa mitä seuraavaksi tapahtuu. Noin tunnin odotelun jälkeen meidät ohjattiin kirurgin huoneeseen, jossa oli johtava lasten kirurgi ja hänen oppipoikansa. Mitään sanomatta he aloittivat jonkinmoisen puhdistus operaation, joka meni osimoilleen näin, lääkäri tutki haavan ensin ja paineli sitä paljailla käsillänsä, sen jälkeen laittoi hanskat käteensä ja ruiskutti jotain nestettä haavan sisälle niin että se neste näkyi ihon alla kuplana. Tätä savottaa jatkui aina siihen asti kun poikani huusi täyttä kurkkua kauhuissaan ja minun hermoni petti. Menin lääkärin eteen ja kerroin hänelle selvällä suomenkiellellä että nyt riittää kirosanoen säestämänä, jolloin lääkäri otti pari asakelta taaksepäin. Operaatio sai tässä vaiheessa hillitymmän linjan ja haava voideltiin jollain mustalla litkulla ja lyötiin tuppo päälle. Pääsimme lähtemään hotellille, mutta kas kummaa taksiapa ei saanut enää mistään. Kyselimme vähän kaikilta että mitenkäs met tästä hotelille päästään, yksi luotiliivein ja muutenkin hyvin varustautunut vartjia käski meidän kävellä portille ja kokeilla sieltä tilaamaan taksia. Noin 45 min yrityksen jälkeen saimme viimein taksin ja pääsimme hotelille nukkumaan.

Seuraavana päivänä kauhistelimme tapahtunutta ja muistimme että meidän pitää mennä 2 päivän päästä sinne uudelleen. Soitin jälleen finnmatkoille ja pyysin opasta mukaan, vastaus oli jälleen sama. Tässä vaiheesa finnmatkat tarjosivat puhelimenvälityksellä tukea tilanteeseen.

 Voin kertoa että minun liitymäni ei kuulu joka puollella saarta ja silloinkin kun kuuluu niin ottaa turkista singaalin ja puhelin lasku oli kyllä sen mukainen. Soittelin lähinnä Fotinille, koska hän nyt kuitenkin osasi kreikkaa ja suomea sujuvasti.

Se toinen käynti sujui suht hyvin, vaikka hitonmoista kaaosta oli seki, nyt piti hoitaa jo paperihommia ja näyttää passia ja antaa vähä rahaaki. En kyllä viel tänäpäivänäkään tiedä mitä me maksettiin ja mihin nimet lyötiin.

Alettiin jo tässä vaiheessa miettimään, että milläs täältä pääsee suomeen ja soiteltiinki jo vähän jokapaikkaan. Ei tässäkään asiassa finnmatkat pystyny auttamaan vaan kehottivat soittelemaan muihin matkatoimistoihin.

Monena päivänä näin Apollomatkojen oppaita hotelillamme, mutta en koskaan enkä missään vaiheessa meidän oppaitamme. Eräänä päivänä meninkin Apollomatkojen oppaan tykö ja kerroin tilanteen, kerroin myös että olin kuullut että heillä lähtee paluulento seuraavana päivänä. Opas kertoi että jos tiukka tilanne tulee niin soittakaa katotaan järjestyskös paikka koneesta. Onneksi saimme olla lomamme loppuun saakka eikä haava pahentunut. Tästä tilanteesta samana iltana tuli tekstiviesti, jossa kerrottiin että opas vierailee hotelilla. Liekkö apollon kaveri oli asiasta maininnut, kun kerroin että finnmatkan oppaat on kuollu sukupuuttoon. Näinpä toiseksi viimeisenä päivänä opas tuli kertomaan saaresta J.

Tiivistettynä näin finnmatkojen oppaan 3 kertaa kun tultiin kävi piipahtaa bussissa, kerran hotelilla ja pois lähtiessämme kentällä. Mitähän net siellä saarella oikeen tekee?

Kaikeksi onneksi meillä oli matkavakuutus travel guardilta ja osa hoidoista maksettiin sieltä. Taksi kyydeistä tässä maassa on ihan turha yrittää kuittia saada, joka kelpais mihinkään vakuutusyhtiöön.

Suomeen päästyämme kävimme Lapin keskussairaalassa tarkastuttamassa haavan ja se onneksi oli kunnossa. Tosin sielläkin oli vironpoika vastaanottamassa ja vähän huvitti kun kaveri puhu huonommin suomea kun kreikassa asuva lääkärimme.

Puolisoni lähetti finnmatkoille palautteen kun sitä pyydettiin, mutta ikinä siihen ei mitään vastattu. Niinpä ajatelin kirjoittaa tämän palautteen finnmatkoille erikseen ja julkaista sen samalla myös blogissani.

Jotain positiivistakin löytyy, hotelli oli mahtava ja sen ruuat erittäin hyviä. Paikkakin oli sairaalaa lukuun ottamatta ihan ok.

Paikkaa voin suositella muillekin, mutta finnmatkoja en suosittele kenellekkään.

Erityis kiitokset menee lääkärille Fotini Polemikoulle, hän puhuu suomea ja kreikkaa  ja osaa viellä hommansakin.

Tuomas Koskiniemi

 

Ps: ei niitä tuki rahoja näkyny.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TuomasKoskiniemi kuva
Tuomas Koskiniemi

Niin no. Niinku kirjoitin niin asia tarkistettiin ennen matkaa. Ja mietippä ny järjellä jos sinä maksat vajaa 3000 valmismatkasta ja siel ilmenee onkelmia nii keheen sinun siel pitäs itses lisäksi luottaa ja pyytää apua. Sen mitä mieki elämäni aikana oon matkustellu nii kyl niitä oppailta pitäs jeesiä tiukanpaikan tullen saaha. Yleensä on saanukki. Lentämisellä ei oo mitään tekemistä asian kans

Martti Laines

Vanhempana vastaat lapsesi turvallisuudesta ja terveydenhuollosta. Ei Finnmatkat.

Varmasti on mahdollista saada jokaiselle matkalle henkilökohtainen avustaja. Mutta tuskin kolmella tonnilla. Oikealla rahalla saa myös vakuutusturvaa, enkä tarkoita hinnat-alkaen matkavakuutusta.
You get what you pay for.

Se, että kolme tonnia on sinulle ehkä suuri raha, ei tarkoita sitä, että sinun maksukokemuksen vuoksi pitäisi saada kuu ja tähdet. Finnmatkoilla on muitakin kuluja katettavanaan tuolla kolmella tonnilla kuin sinun ja perheesi paapominen.

Suomessa kaiken sosiaali- ja terveysvastuun voi ulkoistaa järjestelmälle (mikä sinänsä on järjetöntä). Finnmatkat tai Kreikka ei ole Suomen valtio.

Sinä itse vastaat itsestäsi ja lapsistasi. Elämässä voi ja tapahtuu kaikenlaista ja suurinpaan osaan asioista vastuunkantaja löytyy peilistä. Näillä tiedoilla myös tässä tapauksessa.

Käyttäjän TuomasKoskiniemi kuva
Tuomas Koskiniemi

kerroppas millä töin net oppaat siellä on? juu rahalla saa ja hevosella pääsee. minun mielipiteeni ja käsitys oppaista on juurikin se miksi niitä kutsutaan eli opastaa ja auttaa tarpeen tullen. ja toiseksi eikös heidän toimen kuvaan kuulu myös matkakohteesta kertominen ja ynms. jospa nyt unohatte sen halavatun haavan ja mietittä että mitä jos esim: sulla menis jalaka poikki siel altaalla et ymmärrä kieltä etkä pysty kertomaan miten menee. soitat oppaalle et nyt tarviis jeesiä ku oon täällä sairaalassa ja nuilla onleikkaus pöytä tuos valmiina et wtf. saat sitte tyylikäästi vastauksen et ei tässä ny pystytä sinne tulee koita pärjäillä.

Toimituksen poiminnat