TuomasKoskiniemi maalaisjärki kunniaan

Räsänen hyssyttelee rasismista. Maahanmuutto jengit.

Räsäsen Päivi pähkäili tänään ykkös aamussa näistä mielettömistä väkivallan aalloista, joita lähinnä pääkaupunki alueella on viimeaikoina sattunut. Räsäsen olemus aamun lähetyksessä alkoi itselläni ottamaan jonkinverran kupolliin.

 

En ihan koko lähetystä nähnyt, mutta kun häneltä kysyttiin Tom Packalenin lausonnosta, jossa Tom kertoi hyvinkin avoimesti näitten maahanmuuttaja taustaisten jengien motiiveista, ainoa mitä vastauksesta jäi itselleni päälimmäisenä mieleen oli, että mitä vähempi kansa näistä tietää sen parempi.

 

Räsäseltä myös kysyttiin onko maahanmuuttaja taustaisia jengejä suomessa. Hänen mukaansa kyse ei ole jengeistä vaan ryhmittymistä. No mitäköhän nämä helsingissä meuhkaavat ”porukat” sitten on.

 

Kyllähän se tieten väärin on jos Tom Packalen valoittaa näitten porukoiden taustaa ja motiiveja ja varsinkin jos ne ovat luottamuksellista tietoa, mutta minusta kansan kyllä tulee tietää jos siellä pääkaupunki seudulla riehuu tämmönen maahanmuutto jengi. Eihän se sitä tarkoita että jokainen maahanmuuttaja on rasistinen ja väkivaltainen kantaväestöä kohtaan.  Kyllä kantaväestöön kuuluva suomalainen saa ja pitää pystyä sanomaan jos se kokee itseään kohtaa rasismia, samoin myös poliisin on pystyttävä sanomaan jos nämä ns.”jengit" ovat tarkoituksella käyneet kimppuun kohteena kanta suomalaiset.

 

Olen tästä kantaväestöön kohdistuvasta rasismista puhunut ennenkin. Mikä ihmeen tabu se on jos kantaväestö kokee rasismia. Kyllä rasismista pitää pystyä puhumaan oli se osoitettu etnisilleryhmille tai enemistökansalaisille.

 

Lainaus Tom packalenin blogista:

 

”Jo tuolloin maahanmuuttajajengien kantaväestöön kohdistamat hyvin raa’at pahoinpitelyt olivat arkipäivää. Niistä piti kuitenkin tiedotusohjeen mukaan puhua vain tavallisina väkivaltarikoksina ja erityispiirteet piilottaen, koska tekijät kuuluivat vähemmistöön. Kantaväestöön kuuluvien rasistisista rikoksista olisi sen sijaan saanut ja pitänytkin erikseen tiedottaa. Sellaisia ei Helsingissä kuitenkaan juuri ilmennyt.”

 

(Eihän tämä voi olla tosi nyky suomessa)

 

Sisäministerin hyssyttelevä ja kieltävä asenne kaipaisi suuresti uudistusta. Tähän mennessä en ole kovinkaan montaa järkiperäistä sanaa kuullut Päivin suusta. Se, että Räsänen kiillottaa ja peittelee tosiasiota, kertoo hänestä vain sen ettei ole kykenevä hoitamaan hommiaan. Kyllä sillä pallilla istuvan täytyy pystyä kohtaamaan tosiasiat.

 

Päätänkin pohdiskeluni Palefacen sanoihin (rasismi on vakava riippuvuus

ne piippuhyllyl istuu piiput suus pallo on rajaton ja vapaa liikkuvuus)

 

Lähteet:

Räsäsen aamulinen haastattelu.

http://areena.yle.fi/tv/2242250

Tom Packalen blogi.

http://tompackalen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/177481-epaonnistuneen-maahan...

Minun blogini joka sivuuttaa rasismi asiaa.

http://tuomaskoskiniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/164334-laillistettua-ih...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Janne Suuronen

Hyssyttelikö enemmän mielikuvissasi vai objektiivisesti tarkasteltunankin ?

Päivi lausui mm näin:

1. Mitä mieltä olette pääkaupunkiseudun jengiväkivallasta?
"
Tämä on erittäin huolestuttava ilmiö. Kyllähän meidän on saatava katumme turvalliseksi niin, että kenenkään ei tarvitse pelätä ulkona kulkiessa. Selvitämme parhaillaan mistä tämä ilmiö johtuu. Kaiken kaikkiaan voi sanoa sen, että tilastollisesti Suomessa viime vuosina väkivalta- ja henkirikollisuus on vähentynyt.
"

4. Kuinka paljon maahanmuuttajat tekevät rikoksia suhteessa kantaväestöön?
"
Tänä vuonna Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos on tehnyt tutkimuksen, jossa on selvitetty Suomessa asuvien ulkomaalaisten tekemien rikosten määrää
...
Suomessa asuvien ulkomaalaisten kohdalla on niin, että rikosepäilyjen määrä on noin puolitoista viiva kaksi kertaa suurempi kuin kantaväestöllä.
"

http://yle.fi/uutiset/5_yleisokysymysta_rasaselle_...

Kaitpa se on kuuntelijan ja lukijan omissa korvissa ja omissa silmissä. Itse pitäisin omituisena, jos Suomen sisäministeri olisi antanut tuota kovin paljon jyrkempiä lausuntoja.

Käyttäjän TuomasKoskiniemi kuva
Tuomas Koskiniemi

No se on kuitenkin se päälykäinen siel sisäministeriössä. Eiköhän se todellisuus ole tarua ihmeelisempää.

Onko se sitten oikein jos pitää sievistellä toispuoleista rasismia. ja pimittää tieto kansalaisilta.

Käyttäjän TuomasKoskiniemi kuva
Tuomas Koskiniemi

Minusta Tom Packalenillä on todennäköisesti realistisempi näkemys tässä asiassa kuin sisäministerillä. voishan se päivi kuunella enemmän kentä porukkaa ja miettiä vähän niitä linjauksia uusiksi. Eikä vain olla huollissaan joka asiasta ja kieltää joka toista.

Toimituksen poiminnat